svētdiena, 2014. gada 23. marts

Pavasarī- prieks un draudzība!

     Vai jau paspēji ieelpot pavasari?
  Uh, brīvlaiks  paskrēja kā nekad Bauskā vēl nebijis  ātrvilciens. Šķiet, nu tik ievilkšu elpu, izvēdināšu galvu, izplivināšu spārnus un laiski gozēšos uz Bauskas sākumskolas saules sasildītās palodzes, gaidīdams, kad jūs, mani mīļie meitenes un zēni, atgriezīsieties skolas solā atpūtušies, priecīgi  un enerģijas  pilni  noslēdzošajam šī mācību gada darba cēlienam.


       Manu iedomāto brīvlaika mieru darbīgā nedēļā pārvērta jūsu skolotāji, kas pirmdien uzņēma  skolā ciemiņus- draugus no Mālpils internātskolas, otrdien paši sēdās autobusā un devās draudzēties un jaunu pieredzi gūt Talsu sākumskolā, trešdien interesenti devās uz  starptautisku izglītības konferenci “Iespēju Tilts izglītībai sākumskolā” Valmierā, bet pārējie skolotāji mācījās  tepat, skolā, apgūt jaunas prezentāciju programmas, bet ceturtdien un piektdien  čakli rosījas skolas kabinetos.  Jā, īsti darba rūķi ir Bauskas sākumskolas skolotāji.   
      Bet citādāk jau nemaz nevar būt, jo tieši tādi paši esat jūs, mani draugi! Ja atceraties 2  darbīgās nedēļas pirms brīvlaika: 4.klašu latviešu valodas olimpiādē tik daudz godalgotu vietu, tāpat arī vizuālās mākslas olimpiādē, mazie biznesmeņi kļūst par labāko Latvijas  SMU pārdošanas komandu, 2.klases vides pētnieki godam sevi parāda novada konkursā, bet  Rihards no 2.A  Rīgā lepni demonstrē savu izgudrojumu konkursā „Skolēni eksperimentē”.         
       Bet pirms paša brīvlaika skolas talantu pasākumā es no sirds priecājos par  daudzveidīgajām jūsu talantu izpausmēm dziedāšanā, dejošanā, akrobātikā, zīmēšanā, sportā, klavierspēlē, adīšanā ar pirkstiem, vingrošanā ar lenti, papīra locīšanā. Paldies vecākiem un skolotājiem, kas pamana un  atbalsta jūsu spējas. Un šajā laikā tika noteikta arī mūsu skolas „Gada klase”, šogad tā ir 6.A klase, kas aprīlī mūsu skolu  pārstāvēs novada konkursā.
   Domājot par visām skolēnu un skolotāju aktivitātēm, par vecāku līdzdarbošanos un atbalstu it visā, par kopīgajām veiksmēm un panākumiem, par tikko sākušos pavasari, es meklēju vārdus, kas to visu vienkopus uzzīmētu.
       Manuprāt, tie ir PRIEKS un DRAUDZĪBA.      
      Liekam tos mūs vērtību pūrā? Es redzu, ka cilvēks viens pats nespēj veikt to, ko spēj kopā ar labiem draugiem un domubiedriem.  Un, ja katru dienu spēju ar prieku piepildīt, tad viss, ko daru, izdodas.
    Esi labs un uzticams draugs, klasesbiedrs, skolasbiedrs, priecīgi pasmaidi un pasveicini savu skolotāju, ar prieku mācies un dari labas lietas! Lai Tev izdodas!

           Pavasaris lai ir ne tikai dabā, galvenais- lai tas ir Tevī!

Vai var uzminēt, par ko dzied 1.klases skolniece?

Marta no 2.A pārliecinoši stāsta par saviem mākslas darbiem

Kristers no 2.B jau otro gadu pierāda savu talantu papīra locīšanā

Adriānas klavierspēle aizrauj visus

Vai jūs mākat adīt ar pirkstiem? Monta no 2.C ada tieši tā!

Pasākuma vadītāji rāda brīvās cīņas elementus

Tīna no 1.B vingro ar lentu

2 komentāri:

  1. Liels prieks un lepnums par mūsu skolēniem, kuri ir tik vispusīgi, talantīgi un jauki. Skolēni un viņu vecāki vienmēr atbalsta interesantas un radošas idejas.

    AtbildētDzēst
  2. Priecājos ne tikai par aktīviem, darbīgiem kolēģiem, bet arī par mūsu skolas skolēniem. Vairāk kā 30 4.,5.,6. klašu skolēnu 20.martā nāca uz skolu, lai piedalītos starptautiskā matemātikas konkursā "Ķengurs". Paldies vecākiem, kuri atbalsta, sadarbojas ar skolu un ir par saturīgu brīvā laika izmantošanu. Nu atliek gaidīt rezultātus, sertifikātus, bet pats galvenais justies gandarītam. Gandarītam par to, ka bija dota iespēja un to izmantojām, lai aktīvi risinātu dažādus nestandarta uzdevumus un attīstītu savas prāta spējas. Paldies visiem! Lai darbīgs, radošs, krāsains pēdējais mācību gada cēliens! Lai katra diena nes prieku!

    AtbildētDzēst